Redo?

Har just målat naglarna. Fötterna har fått uppleva det nya fotbadet. Håret mår bra efter en rejäll inpackning. Kroppen är rikligt återfuktad. Har inhandlat en väldigt fin enkel nyårsklänning. Ja nu tror jag att jag är klar inför nyårsafton! Ända som är kvar egentligen är att få skönhetssömn och försöka undvika nej-men-den-här-klänningen-är-kanske-inte-jag-panik!

Puss


Framtiden

Sitter nu på jobbet och har haft rast. Passade då på att kolla lite utbildningar inför hösten och har hittat några som jag skulle kunna söka mig till. Dock ligger dem lite utspridda över hela sweden. Så jag börjar fundera på om jag kanske skulle kunna tänka mig att flytta. Skrämande tanke.



Jag har hittat en utbildning som jag nu känner att jag verkligen vill gå. Det är en Kanditatutbildning i Föreagsekonomi med inriktning marknadsföring och manegment. Den är på 180 p, alltså fyra och ett halvt år. Tack och lov är den på Stockholms Universitet så jag slipper flytta och intagningen ligger på 16.5. Inte omöjligt med andra ord! En annan sak som är bra är att jag sedan kan fortsätta på en Master utbildning. Wiie lycklig över att jag hittat mitt kall igen!  

Barn är för roliga

Erik, Lisa och David är barn till mammas och pappas vänner så vi har träffats relativt konturnerligt under deras uppväxt (dem är cirka 10 år yngre än mig). Men nu var det ett tag sedan vi träffades innan juldagen. Då tittar Lisa iaf upp på mig och konstaterar att jag blivit jäääättelång och bestämmer sig för att se hur lång hon är jämför med mig. Så hon ställer sig med sitt ansikte mot min mage och mäter genom att sätta handen vid hennes huvud och hamnar ganska precis under mina bröst. David gör samma sak, han är ngt kortare än Lisa men även han når ungfär upp till mina bröst. Sedan är det då Eriks tur att mätta sig så han ställer sig vid mig ska precs placera ut handen när han inser att den kommer hamna precis på mina bröst. Han stelnar till, rodnar, flackar med blicken och säger esch och går snabbt bort därifrån. Haha och självklart börjar alla gapskratta och han blir sur. Så kan det gå om man bara gör som alla andra utan att tänka sig för.

Koldioxidutsläpp

Har nu vart ute och övningskört med mamma. Det går bättre och bättre för varje dag och de blir dessutom roligare. Om jag nu bara ser till att övningsköra minst en gång i veckan tar det nog inte så lång tid innan jag är en riktigt bilist. Mitt mål om att ta körkortet innan mitt leg går ut kommer nog slå in (leget går ut i juni så jag har ett tag på mig iaf). Ska kanske börja läsa lite i teoriboken också så att jag är förbered. Wihihi så lycklig blir jag av att klara av att köra.

Puss

Annandag jul

Sista av det tre dagarna som familjen Andersson firar julig jul. Idag är det mammas sida av släkten som vi ska fira med, så dem kommer över på middag och julklappar. Wihihi konsumera mera! Ska bli härligt att se lilla kusin Filip som firar jul för första gången... hmm eller det blir andra för han föddes ju förra december, men men ni förstår vad jag menar. Jag har köpt så bästa presenten, hoppas att han uppskattar den. Berättar sen vad det är för ngt.

Juldagsfirandet igår var lyckat. Rullade hem därifrån efter all underbar middag. Alla borde prova Molly's julmiddag, med kalkon och stuffing. Fick ett par super fina örhängen av Anna och Pierre, det var ett par sådana som man stolt vill visa upp för alla. Sedan fick jag en försenad födelsedagspresent av Lillis, det var ett fotbad så nu kommer jag ha snygga fötter hela tiden, varje dag!

Puss

Juldagen

Kom precis hem från en biltur runt, runt i jakobsberg, viksjö och kallhäll. Jag och mamma var ute och övningskörde. Det är så sjukt roligt att köra när man vet hur man gör liksom, känner mig jätteduktig. Någon som vill ut och åka med mig? Haha!

Ska snart iväg på engelsk juldag hemma hos Lillis och Erik. Efter att Lillis för första gången bjöd in oss till deras engelskt firade juldag har det blivit en tradtion och det är i år tredje eller fjärde gången vi ska dit. Lika mysigt och trevligtvarje gång. Jag måste bara bekänna att deras julmiddag är godare än våran och jag älskar ändå svenk julmiddag. Det bästa med juldagsfirande är att man drar ju ut på julfirandet ännu mer så att man har mer än bara en dag per år att längta till. Så mysigt. Nej men ska fixa mig nu så att vi kan komma iväg, för det är jag som ska köra!

Puss


Sarah den underbara!

Jag sa ju att inlägget skulle komma när du minst anar det!

Sarah den underbara är namnet på min vän som jag hittade för ngt år sedan. Det var i tvåan på gymnasiet sm vi fann varandra. Sarah byte från teknikklassen till samklassen. Jag byte från samklassen till teknikklassen. Men trots detta så lyckades vi hitta till varandra. Våran vänskap började som oskyldig fikavänskap men utvecklades snabbt till en nattpromenadsvänskap. Under nattpromenaderna hann vi diskutera allt, allt, allt mellan himmel och jord. Vi kom fram till att vi tycker och tänker kanske väldigt lika. Inte undra på med tanke på att vi är två blåsta blondiner. Ja även Sarah är en blåst blondin, hon döljer det bara med lite brunhårfärg!

Det jag gillar med Sarah finns det en lång lista på. Några smakprov
- När Sarah läser högt blir det väldigt ofta fel; Mänskliga vulkaner (=mäktiga), Livet började i underlivet (=underjorden) osv.
- Sarah får en speciell röst när hon vill säga något viktigt, fast detta är Sarah inte medveten om...
- Sarah vet precis hur man vinner figther som jag har vart på alla ställen du bara drömt om. Cafét varje söndag, Laroy spikat onsdagar osv.
- Hon är väldigt rolig och kreativ på fyllan. Tydligen är hon klassad som elak, men detta är inget jag märkt

Sarah den underbara är så mkt mer än vad jag fått ner här ovan. Men detta får duga för dagen. God Jul min älskade lilla pepparkaka på andra sidan jorden! Lova att du kommer hem med världens bästa partymood så att nyår blir oförglömligt... eller tja det lär väl bli helt glömt! Haha med andra ord krya på dig som bara den!

Puss och God Jul


Snart är det jul

Sitter här i skenet av min julstjärna och skriver i tystnad då resten av familjen sover djupt. Mysigt värre har jag det här för mig själv. Mitt rum är kliniskt städat (inte ofta det händer), alla paket är handlade, inslagna och lagda under grannen, julskinkan prövad och grannen klädd. Nu är det inget som kan gå fel inför imorgon. Imorse var dock nästan inget av detta gjort!

Dagen började som sagt med körlektion, en körlektion där jag fick backa runt hörn och parkera. Det gick riktigt bra och jag börjar mer och mer känna mig som en riktigt bilist! När jag bakat klart blev det till att handla julklappar. Ngt som skjutits upp in i det sista som vanligt. Jag och Anna tyckte vi fick tag i alla klappar och kände oss, efter fyra timmars krigande med resten av sthlms sista minuten shoppare, nöjda och klara. Alla klappar var inte bara inhandlade utan även nya julgranns kulor till pappa handlades. Hittade nämligen ett paket med fyra stycken AIK kulor, mkt vackra, som vi bara var tvugna att handla. Haha!

Väl hemma kom mamma på ytterligare några klappar som fattades så det blev till att gå upp till centrum och handla mera. Sedan blev det urgod middag á la pappa. Han har alltså inte bara lagat ALL julmat utan han hann även med att göra en mumsig pastasås. Han är ganska bra på det där med mat min kära lilla pappa. Efter maten insåg dock både jag och mamma att vi tydligen hade missat ytterligare några klappar så det blev till att gå upp till centrum igen. Passade även på att lura i mamma att de behövdes ett nytt nagellack tills imorgon. Wihihi känner mig lika lycklig varje gång jag får ngt bara så där, haha!

Efter det har paket i massor slagits in och under tiden konstaterade jag att det är tråkigt att få mjuka paket, det är tråkigt att ge mjuka paket och framför allt det är tråkigt att slå in mjuka paket! Anna klädde grannen, jag har gett upp den sysslan, grannar är ju tagiga och sticka! För någon timme sedan blev det till att provsmaka skina och den var super god. Haha varje år blir man lika glatt överaskad.

Nu ska jag somna så att jag kan vakna till mysig julfrukost och present i julstrumpan. Haha har ni också julstrumpa eller är det ngt utdött?

Puss och GOD JUL!

Julshopping ska det bli!

Min pappa är elak. Sitter och läser tv-tidningen och säger här är ett program om dig Fula djur med Nigel Marvel! Ja han är snäll och trevligt pappa. Hans påhopp kan ju iofs bero på att jag sa att hans julsånger är för hemsk.


Ska snart ta tåget in mot stan ha körlektion och sedan brottas med resten av sthlm. Anledningen jag har bara handlat en julklapp än så länge. Lyckat, javisst! Älskar att handla julklappar sista dagen. Helst med Linnéa, men ja hon stack ju till USA så får bli nästa år. Då Linnéa då kommer du inte undan! Wihihi! Ska handla med Anna istället, en ganska bra stand in.

Ni får veta mer i kväll om ni har tur, för nu måste jag börja fixa i ordning mig om jag ska hinna.

Puss

Nyårs löften

Får man berätta sina nyårslöften eller bryts dem om man säger dem? Blir så förvirrad av vad som får sägas och vad som inte får sägas.

Mina nyårslöften inför det nya året är
- Vara det bästa jag bara kan hela tiden. Alltså följa mitt motto med ett leende, hela tiden vara så snygg jag vill (inte komma osminkad och känna mig ful varken till skolan eller annat), vara på topp både på jobb och i skola osv. 
- Pröva Bikram Yoga, vill verkligen uppleva det.
- Satsa på volleybollen, om möjlighet finns även börja på beachvolleyboll.
- Leva varje dag till max.

Det var mina löften/förhoppningar inför året. Får väl se hur det går. Men jag känner att nästa år kan bli riktigt, riktigt bra.

Livet fortsätter

Jag sitter här i soffan och är ganska slut. Har idag haft körlektion, gick bra. Min körlärare sammanfattade lektionen med Du sa bara Oh shit 3 ggr idag. Haha! Jag har blivit väldigt bra på att köra, men jag är så sjukligt nervös. Men det går väl över om ett tag det med.

Efter körningen så vart det till att jobba på mitt älskade sweco. Dagens roligaste uppgift var att handla 20 paket pepparkakshus. Haha jag undrar vad Ann-Sofie ska ha dem till. Tror att dem ska vara till julplundringen som ska vara den 7e januari. Men hur många kan behövas? Han i kassan kollade lite konstigt på mig, undrar varför?


 Iza kommer du ihåg Farbror Iza och Tant Malin julpysslar och vi gör världens finaste (ehe) pepparkakshus??? Haha det var tider det min kära! Kollade på filmen för inte så länge sedan. Den trillade fram bland och jag kunde inte låta bli. Saknar den tiden lite om jag ska vara ärlig. Den var så mysig, men livet fortsätter ju och båda har vi "växt upp" till andra än Farbror Iza och Tant Malin.

Puss

Förkylning

Dagen till ära (julavslutnings dagen i skolan) har jag legat hemma och haft svårt att andas. Anledningen jag är förkyld och förkylning är enligt mig desamma som helvete. Jag kan knappt prata. Huvudet är tugnt, näsan riktigt täppt, kroppen svag, halsen tjock, jag har svettats ett antal liter osv.

Det posetiva är ju att jag i alla fall har hunnit läsa två böcker och sätt ett antal tvprogram. Känner mig ganska desperat på socialt umgänge. Inte ens min familj har vart hemma idag. Bara jag och Zingo. Fast att ha haft zingo som sällskap är ju en ära, han brukar vanligtvis lägga sig i hallen när han är hemma med mig. Inte idag, idag har han legat vid min fotände och sovit.

Ska nu försöka bli friskare! Höres!

Puss


Livet när det inte är som bäst

Jag mår skit. Förkylning på ingång, vilket troligen är en konsekvens av stress. Stressad som bara den. Just nu och sjukdom förbättrar inte detta. Nu är iaf redovisningen av tekniken gjord, eller ja jag sa jag har inte haft tid till detta arbete så troligen slås hela stockholm ut och dör.

Ska efter denna lektion till apoteket köpa värktabletter. Både alvedon, naproxen och ibumetion ska inhandlas och konsumeras. Jag ska inte känns smärta. Så enkelt är det. Dagen börjae nämnligen med tårar och uppgivenhet pga den outhärdliga smärtan som man som tjej måste stå ut med.

Efter shopping på apoteket är det körlektion som gäller. Ska tydligen ut på stooora vägen idag. Vet inte om han vågar släppa ut mig efter förra lektionen då jag blev skitsur och han inte vågade prata med mig på 5 till 10 min. Vi får se och mitt råd blir alltså stanna inne och borta från vägarna idag!

Efter den läskiga körlektionen blir det ett ännu läskigare kemiprov. Vilket kommer misslyckas totalt. Men jag är nästan lycklig iaf. Suck!

Hörs imorgon!

Puss


Skolarbete hela dagen lååång

Radion är på i bakgrunden och jag sitter och pluggar kemi. Känns lönlöst. Hur ska jag lära mig allt tills imorgon! Det är så mycket som ska  in i hjärnan... och där här jag ju redan en massa och en massa annat som också ska in. Men tur att organiskkemi är de mest intressanta. Tycker helt ärligt att det är just det här i kemin som är så kul.

För övrigt tycker jag att mitt och Malins val inför morgondagens redovisning av teknik arbetet är bäst. Blir en protest mot den knappa arbetstiden. Suck orka att vi bara får en vecka på oss. En vecka är ingenting för att göra ett bra arbete som ska vara baserad på massa samlad information. Man hinner inte hitta fakta och berarbeta den om man redan har annat inplanerat, annat skolarbete inplanerat. Gah sur på honom! Haha låter som om vi har värsta planen, men nja så är det ju inte.

Det som är kvar sen är att skriva talet till svenskan. Vilket betyder analysera dikt översättningar. Tråkigt! Eller det skulle ha vart kul om man haft tid. Blir jobbigt när man måste ändra sina planer i sista stund. Hoppas att jag hinner det också ikväll. Tror att om jag skyndar mig med övningsuppgifterna i kemi så kanske jag hinner göra lite förbättring och förlägning av första utkast talet vi har.

Måste med andra ord verkligen sätta igång igen nu. Fast innan dess en liten klapp på axeln och orden du har kämoat på jättebra idag Malin.

Puss



Livet blev just lite bättre då Anna och Pappa kom hem från Julvolleybollen och hade med sig en chokladask från Sollentunna Volley som tack till alla ungdomstränare. Åh så härligt!


 


När man måste stå över...

Har så många saker jag vill skriva om här i bloggen. Har all inspiration i världen... tills att jag sätter mig och just ska skriva då tappar jag fokus och lämnar inlägg halvfärdiga och ärligt talat kassa. Så jag har valt att inte publicera verken. Men så fort jag känner att jag har tid så kommer jag börja skriva sprudlande texter om allt mellan himmel och jord.

Idag är de tisdag, vilket blivit desamma som min tidiga arbetsdag. Jobbar från 6.00 till ungefär 12.00. Jättebra att få ihop 6 timmars arbete på en tid jag annars bara hade sovit bort. Fast lite jobbigt att inte sova iofs. Haha vet inte om det är posetivt eller negativt ännu, men det lutar åt posetivt.

Senare idag ska jag skriva psykologiprov. Socialpsykologi. Provet kommer alltså typ bara vara en socialpsykolgiskanlays av sig själv... Så jag tror inte att det blir allt FÖR svårt, men man vet ju inte Maria kanske slänger in ngt jättesvårt.

Det var tänkt att jag skulle vara med på sollentunnas julvolleyboll idag. Det är en julavslutning där alla från hela klubben är med (från små barn från 00kullen till A-lag spelare), alla dessa delas sedan in i olika lag och sedan blir det en stor turnering. Åååh detta får mig att känna mig som askungen som inte kunde gå på bal. Vill verkligen gå, men jag måste verkligen plugga. Jäkla teknik, kemi och svenska. Har inte pluggat tillräckligt på ngt av nämnda ämnen, vilket gör att jag har lite panik med tanke på veckans uppgifter, gah. Därför måste jag stå över från balen på slottet. 

Nej nu ska jag återgå till jobbet, för nu är det morgon fika på gång!

Puss 


Verkligheten

Dagen kan beskrivas med ett antal ord. Ord som träningsvärk, trötthet, kemiflum och mat har idag haft stor roll.

Träningsvärk för att min rumpa bara skriker smärta! Jag har seriöst problem med att gå, sitta, stå osv. Tror att om jag fortsätter göra lika många utfallssteg varje träning (som jag gjorde igår) då kommer jag att ha en riktigt vältränad rumpa om bara några veckor... Om man räknar med att jag inte äter julmat vill säga.

Trötthet då jag sovit för lite och hållt igång för mkt i veckan. Jag vet att det låter töntigt, men jag behöver min (skönhets)sömn. Jag tycker det är sjukt att jag behöver så mkt somn som jag faktiskt behöver för att orka vara på topp! Inte kan jag heller räkna med mera sömn, helgen är fullproppad med saker som ska göras och nästa vecka är ett enda långt utdraget prov! Räkna inte med att få träffa mig nästa helg för då, då lär jag ligga hemma i drömmarnas värld.

Kemiflum är vad man kan kalla de kemilektioner där ingen har någon ork att förstå. Idag var en sådan kemilektion, men den är kl 8 en fredag, någon som räknat med annar liksom? Jag gillar förresten min kemiklass mer och mer. Sara och Eva är två tjejer som inte är läskiga (vilket jag iofs tyckte om hela klassen i början) utan jätteroliga. Alltid bra att kemilektionerna blir roligare trots att mina mål och förväntingar sjunker... 

Mat har alltid en central roll i mitt liv, men den får ju ännu större roll när jag och pappa äter kinabuffé. Älskar verkligen asiatsik mat, så gott! Sedan så blev det lussebulle till fika på jobbet. 

Nej det var allt för idag!

Puss  



På Sarahs begäran är tydligen även hon ett av de viktiga orden under min dag... och hur skulle jag kunna säga emot det? Sarah min underbara! Ska på veckans andra studiebesök idag med Sarah! Räcker detta min älskade?

Inspirerande rubrik

Jag förstår inte vart har planeringen tagit vägen? Varför är lärare utbildade att skapa stressiga situationer? Varför kan allt inte bara  vara harmoniskt fördelat över hela skolåret? Nu har skolan lyckats igen! Nästa vecka (som är en fyra dagars vekca) har jag fyra prov och två redovisningar. Ja men jag är lycklig och stressfri! Jag ska ha prov i Geografi A, Kemi B, Psykologi A (två delar) och redovinsingar i Svenska B och TMS. Sen får jag jullov och möjlighet att vila upp mig...

Gjorde just klart min lilla saga på italienska om en liten hund, den blir rolig för fröken Anneli att läsa! Haha! Nu ska jag bara ta mig i kragen och göra filmrecensionen på Madagskar som jag dumt nog skjutit upp väldigt länge nu...

I övrigt kan jag ju berätta att jag vart på julklappsshopping med min faster Josefin idag. Kul att träffa henne igen, var så länge sen. Hon har mer kännts som en kusin än en faster då han bara är tre år äldre, lite knas. Men men vi ska fira jul med henne, farfar, farfars fru och farmor. Det kommer bli jättemysigt. Kan för övrigt rekomendera Vällingbycentrum, jättefint och stort. Verkligen mysigt där!

Nej ska ta och sova nu... blir en tidig morgon och sen kväll imorgon med skola och träning.

Puss

Vad som gör livet värt att leva...

... var namnet på en undersökning en klass i skolan gjorde. Man skulle läggan en söt liten lapp i en lådan. Jag skrev Malin <3 Malin. Vilket dels står för vänskapen mellan mig och Malin och dels kärleken till mig själv. Inte för att den var helt oseriös men det är ju inte vad som får mig att gå upp varje morgon. Men det var de bästa jag kunde komma på för stunden. Efter träningen idag vet jag vad som verkligen får mig att bli lycklig och gör livet värt att leva i alla fall ett tag.

Vi hade avslutning idag på volleybollen och jag blev så stolt över flickorna, dem har alla blivit så duktiga och vårat "sammarbete" blir allt bättre.

Förra veckan sa, en tjej som inför varje tidigare fyspass suckat och klagat över hur tråkigt det är, vad bra det ska bli med fyspass. Det värmde.  

Idag när vi avslutade med en fin ring och lite prat så sa en tjej jag vill sitta brevid dig för jag gillar dig. Jag hade svårt att hålla tårarna borta.

En av tjejerna som är en av de lite besvärliga tjejerna (ni vet en pratig och okoncentrerad) sa idag i bilen, pappa skjutsade henne och några andra medan jag var på tränarutbildning, att hon tycker jag är en bra tränare. Kändes som en bekräfelse.

Detta är vad som gör livet värt att leva för mig. Jag älskar att få se dessa små flickor utvecklas och bli bättre. Och att få vara en del av utvecklingen och framstegen.

Mer eller mindre lyckad reklam?



Är jag den ända som inte blir sugen på att äta fil efter att ha sett Verum Hälsofils reklam. Jag blir avskräckt av att veta att små bakterier springer runt och gör karatesparkar. Haha!

Dagens kommentar

Anna - Det blir extra roligt om vi får något som inte står på listan!
Morfar - Åh fan måste vi komma på något själva!

Jag vill dit...

Jag storstadsmänniskan Malin längtar till den lilla byn Övertorneå i Norrland. Har inte längt så har mkt som jag gör på länge. Har släktingar där, så under större delen av min barndom har vi åkt upp ungefär vartannat år och det är lika underbart varje gång. Men det var ett tag sedan jag var där nu...Funderar på att boka en flybiljett och åka dit någon vecka i vår när jag inte har ngt bättre för mig...

Puss

Livet är allt bra konstigt

Jag kan, utan att överdriva, säga att jag är Europas mest oromantiska människa. Men jag kan inte lyssna på kärlekslåtar utan att tänka att hmm det kanske skulle vara mysigt att uppleva det dem sjunger om. Tack och lov försvinner tankarna i och med att musiken tystnar... och jag inser att riktig kärlek är den man upplever i och med att man hittat ett par oskyldiga skor som man räddar från den tråkiga affären och tar med sig hem.

Dagen har bestått av begravning av gammel mormor, hoppas att du har det bra i himlen med gammel morfar. En väldigt dyster begravning, inte för att begravningar ska vara fyllda av glädje men dem behövde ju inte vara superduperdystra. Meningen är ju att man ska ta farväl av någon och det gör man bäst genom att minnas allt det trevliga och roliga, tycker jag. Känns för övrigt lyckat att jag är 18 år och detta var den 5 begravningen jag vart på. Fast istället för att vara dyster över att ha mist fem personer ska jag vara glad över att jag har haft möjlighet över att få ha känt dem överhuvudtaget. 
  
Nu ska jag ut och gå med Zingo i rusk vädret och sedan åka in till stan och träna volleyboll.

Puss

December och snart jul igen

Jag har inte haft kreativtet till att skriva här... Är ganska trött numera. Väldigt jobbigt, men men inte deppa.

Jag måste bekänna några saker såhär i juletid. Jag är ledsen hela Sverige men jag hatar Julmust och alla jävla julsånger. Finns inget som är mer uttjatat! Om julmust (och påskmust) nu är så gott varför dricker man det inte hela året runt? Jo för att man tröttnar på det! Julsånger är ju bara för smöriga och alldeles underbart svängiga! Ursäktar min despyt mot dessa två älskade ting, men jag står inte ut, haha! Trots det har ett antal julskivor redan spelats och alla julprydnader är nu uppe hemma hos oss och har vart det sedan i söndags... För jul är det bästa resten av min familj vet. Själv är jag lika skeptisk varje år tills jag kommit in i julstämning, vilket jag inte hunnit göra i år!

Ska nu försöka bli en bättre Malin och göra några av dem saker som står på min att göra lista... vilket bland annat är
- Skriva en önskelista
- Komma igång och träna lite mer
- Plugga ikapp allt det jag skjutit upp
- Städa mitt rum
- Handla julklappar
- Spara en massa pengar så att jag kan åka till Linnéa i vår

Några av sakerna kanske jag kan pricka av från listan om en stund...

Puss

sovmorgon javisst!

Jag var på jobbet kl 06.07 idag. Jag kommer vara död innan lunch... behöver jag säga mer?? Jo jag har allstå nu kl 9.00 jobbat i 3 timmar!

RSS 2.0