Lättuttråkad

Go morgon!

Vaknade för inte så länge sedan och jag är redan uttråkad. Kommer inte på vad jag ska syssla med hela dagen... Kanske ska gå på en långpromenad med Zingo... eller baka en kaka... en plugga... eller något annat. Vi får helt enkelt ta och se vad som kommer hända under dagen.

Puss

Datatid

Min tid framför datan blir bara mindre och mindre. Jag lyckas alltid behöva göra något annat som att leta efter den personen, behöva läsa något, ha en inlämning av något arbete osv. Hinner knappt kolla min mail så ofta som jag vill (jag är kontrollfreak så jag vill kolla den minst 2 ggr per dag).

Men men nu är jag här igen. Sitter och väntar på att någon som jag kan luncha med får rast eller slutar, för det är otroligt tråkigt att äta själv! Veckan har bjudit på mycket... Har varit Sarahs "istället-för-pojkvän-sällskap" under veckan och alltså vart hemma hos henne väldigt mycket. I onsdags så vart det shopping och utgång med festflickorna (aka Malin och Sarah) och dagen efter kom vi till skolan i festkläderna och med lätt utsmetat smink. Men är man festkommité så måste man ju visa vart skåpet ska stå. Haha! Idag var det bara en lektion och på denna var det prov av biokemi (ngt som inte vill in i min hjärna.. men men nu är det iaf gjort). 

Nu har kanske någon slutat och vill äta med mig...

Puss 

En kväll som passar oss..

Sarah och jag ligger i sängen och pluggar. Sarahs pluggande kan ju sammanfattas med att boken är upp och ner... Själv gav jag nyligen upp mitt pluggande. Biokemi och jag är inte vänner så att säga, inte längre iaf. När vi pluggat klart (läst tröttnat på facebook och bloggar) ska vi basta och sedan somna rosiga och gosiga. Nej blev tydligen Sarah hungrig så vi ska äta...

Höres

Joggingskor!

Jag föraktar människor som kombinerar kavajbyxor och joggingskor. Jag hatar folk med kjol och joggingskor. Jag anser att det finns ett och endast ett tillfälle att använda joggingskor på och det är när man är ute i skogen och springer. Trots detta sitter ett par joggingskor på mina fötter matchat med en kjol. Fan ta mina andra skor som gett mig blåsor så att jag måste ha dessa skor för att överleva!

Hos Sarah...

... och jag är här för att stanna veckan ut.

Idag har vart en lugn och skön dag. Den började med att jag väcktes och åkte på upptäcksfärd med familjen och kollade på möbler til vardagsrummet. Jag var den som körde, stolt, dock tyckte pappa att jag hade väldigt dålig koll på regler och frågade om jag inte klarat av teorin i skolan. Jag svarade som det var att jo men det var ju ett tag sen... Upptcäksfärden avslutades med lunch på Pizzahut. Lika gott där varje gång. När vi valt möbler packade jag ihop det viktigaste; datan, iPoden, mobilen och några spetstrosor och sa hej då mamma jag åker till Sarah i några dagar. Och här kommer jag stanna i några dagar som hennes sällskap. Gillar att jag reste med filosofin Sarahs garderob är min garderob...

Puss

Linnéa lilla...

Pratade precis med Linnéa i luren. Jag blir lika tårögd av saknad varje gång. Denna gång kom vi under samtalet framtill den bistra sanningen att det inte blir till att hälsa på henne pga av omständigheter hos hennes familj. Så istället har jag utlovat stor välkommen hem fest. En fest med bara oss på gästlistan och med chips, cola och godis. Festen kommer hållas i den lilla stugan i Norrtälje... har vi tur blir det efterfest i tältet, haha!!!

Eh...

I natt vid femtiden måste jag säga att jag och Malin hade ett av det roligaste och ärligaste samtalet på länge... detta trots att Sarah låg och sov mitt emellan oss. Vi pratade om allt mellan himmel och jord som hänt under vår gymnasietid. Under nattan myntades även uttrycket "Har du gjort engelska läxan". Jag skrattade så jag grät och jag är säker på att Malin gjorde desamma.

klockan sent

Hej!
Klockan är sent och detta har vart en trevlig kväll, lite knäpp men trevlig. Vi (jag, Sarah, Malin och Sebastian) är hos Sarah och DOM sjunger singstar! Själv sitter jag och kollar på... ibland sjunger jag med från soffan, fast bara, bara ibland.

Dagen idag har bestått av volleybollmatch. En match som slutade som väntat... med förlust. Trota att vi förlorade gjorde jag en riktigt bra match. Efter matchen åktes det till Malin och McDonalds där vi väntade på Sarah som bjöd på en (eh) lugn bilfärd... haha! Imorgon blir det mera volleyboll med mina 95:or, jag hoppas att det kommer bli bra, trots att jag lär vara trött!

Ska fortsätta kolla på när dom sjunger!

Puss


Träningar och renoveringar

Jag känner mig slut i kroppen. Den här veckan med intensiv träning har gjort mig gott för trots att jag är helt slut känner jag hur kroppen ler ett stort leende. Det sägs ju att träningen inte ger resultat så här snabbt, men jag känner mig både smalare och starkare. I fortsättingen kommer jag försöka vara med på alla fredagsträningar för även om det kanske känns lite bittert att träna just fredagkväll så kände jag att det var bästa möjliga slut på vardagsveckan för sedan kan man njuta fullt ut av helgen.

Mamma och pappa håller på att göra om här hemma. Dom har stor slagna planer på hur lägenheten ska göras om. Just nu är det vardagsrummet som får tapeterna nedrivna. För att kunna tapetsera om behöver dom flytta undan alla möbler. Gissa vart dom hamnade! Jo i mitt rum, just nu har jag ett barskåp, tv:n och stereobänk... och om jag har riktig tur kommer även ett av vitrinskåpen att flytta hit. Woho! Som tack för att jag lånar ut förvaringsutrymme kommer jag kräva 10 liter vitvägg färg och lite ljusgråfärg. För ska dom göra om då ska allt jag också göra om. Efter att vardagsrummet är klart ska dom (har dom planerat) göra om hallen, lilla toaletten och sedan badrummet. Jag misstänker att dom fått en lågkonjekturskris...

Nej nu ska jag äta lite lunch och sedan åka in till staden och spela match.

Puss


La mia madre

Jag vill faktiskt tillägna min lilla söta mamma ett inlägg. För ni ska bara veta hur söt hon är! Även om jag klagar på hennes kläder typ varje dag så ser hon ändå extremt bra ut. Om ni någon gång undrat vart min fina och vackra hy kommer ifrån så är det från henne och även mitt vackra ansikte har sitt ursprung i hennes. Dessutom så tycker jag inte att man kan se att hon har ploppat ut två barn ur hennes kropp och nu håller hon också på att bli träningsnörd så magen blir bara ännu fastare! Jösses vilken snygga mamma jag har nu när jag tänker efter, det ända konstiga är väl att hon så kort (tja kort och kort men 10 cm kortare än mig).

Ni vet när föräldrar försöker sig på att använda moderna uttryck så skrattar man åt dem och så gör dem aldrig om det? Det funkar inte på min mamma, haha! Hon brukar dagligen använda uttryck som "det sög ju" och varje gång är det lika förvånande och roligt. Ibland hamnar uttrycken rätt och ibland inte och då kan man ju skratta tills man dör.

För övrigt kan jag ju berätta att om man har en mamma som jobbat som kundansvarig, allstå bara pratat i telefon och svarat på mail, blir det ju genast lite roliagre än om man haft en som jobbat med något som inte innefattat kundkontakt. Haha att ha mail konversation är extremt kul för hon svarar som om hon är en jämnårig med massa ååå:hn och med uttryck som de ovan.

Jag bara älskar min lilla mamma ska ni veta!

Puss


Telepanik!

Telefonnummer man behöver får man aldrig tag på! Jag lovade en lagkamrat (haha gillar ordet) att jag skulle smsa om vart vi ska mötas ikväll. Det jobbiga var bara att jag inte hade hennes nummer. Så det blev till att skicka ut frågor till alla andra i laget om hennes nummer. Dock verkade först som om ingen hade det, men efter 12 sms då fick jag äntligen fram det... Hann börja bli lite orolig!


@ work

Sitter på jobbet och gör typ ingenting. Det är nästintill tomt på jobbet och jag jobbar på Sweco Systems ett av stockholms största konsultkontor. Vart är alla är ju frågan..? Fattas några 100 personer är... Att ingen är här resulterade i alla fall i att jag inte har så mycket att göra just nu, lär dock bli fullt upp efter lunch när folk kommer tillbaka efter möten. Jag tänkte i alla fall använda tiden till nödvändigheter som att blogga och mail ut info.

Fattar inte hur jag lyckades planera in så mycket denna vecka som jag trots allt planerat in. Idag sitter jag nu på jobbet och ska sedan till Eriksdalshallen och simma. Efter en lång simtur blir det till att åka på årsmöte med volleybollen och det lär ju hålla på några timmar. Torsdagen bjuder på skola och träning och däremellan hel städning av mitt rum eftersom att mamma bestämt sig för att mitt rum ska bli förvaring för hela vardagsrummet medan dem gör om (tack så mycket liksom). Fredagen bjuder sedan på SkolDM för tjejlaget, gah hur ska det gå? Sen på kvällen blir det förhoppningsvis volleyboll träning. Jag har en otroligt rolig (ehe) vecka framför mig..  

Utmaning

Jag blev utmanad av : http://menageatrois.blogg.se/

Regler:
1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!

7 sanningar om mig:
Jag älskar mig själv även om det anses egoistiskt
Jag älskar mina vänner och låter dem ha stor roll i mitt liv
Jag blir snabbt förälskad i saker
Jag tröttnar även snabbt och fort på samma saker
Jag bestämmer så är det bara
Men jag gillar också när någon annan gör det ibland 
Jag älskar att hjälpa andra att hålla ordning på allt deras men hatar att hålla koll på mig själv

Lite mindre på att göra listan

Jag är så stolt över mig själv. Denna dag har jag delat ut ett brev till (nästan) alla i klasserna Te3a och Nv3a med information om våran studentskiva som börjar närma sig. Sedan har de pratats med dem som ska ställa upp för i skolDM i inomhusfotboll och det känns som om det kommer gå vägen det här. Efter det pratade jag med Sivert om avgifterna för skolDM kalaset och fick pengar till det och som nu är inbetalda. Sist men inte minst så, hör (eller ja läs) och häpna, gjorde jag verklighet av mitt träningsnördsprat och tog en joggingrunda. Även om jag inte sprang jättelångt så har jag nu börjat och framöver kommer sträckan att bli längre och tiden bli mindre. Härligt att jag trots snö, kyla och lätt hunger tog mig faktiskt ut och sprang!


Alla <3 helg

Denna helg har vart en fantastisk helg för undebar vänskap. Det finns vänskap som säger klick och det finns vänskap som växer fram. Den sist nämnda är den bästa sorten för om den långsamt växer sig stark vet man att den alltid kommer att finnas medan vänskap som säger klick lika snabbt kan klickas sönder.

Denna helg började för mig i fredags då jag kom till skolan och hittade ett kärleksbrev från Sarah till mig, visserligen visste jag att den skulle vara där men trots det så blev jag lika glad. Sedan var det en liten, liten kemilektion och efter det bar det av mot skanstull och den mumsiga muffinsfabriken. Träffade Ivan och vi åt muffins och sedan gick vi en lååång promenad för se till så att muffinsen inte satte sig på magen. Vi träffade på Emma efter promerandes och hon lyckades få mig att köpa en mycket fin jacka.
     Hamnade efter shoppingen och lite annat hemma hos Malin där vi spenderade kvällen med SATCfilmen och några avsnitt. När vi sedan vaknade efter en natt med många drömmar var det dags för uppdrag blondering av Malin J. Lyckades någorlunda... blev fläckigt så det var bara att åka ner till centrum och handla mer och blondera ännu mera. Resultatet blonda malin <3 blonda malin. Haha!

Lördag kväll späderades med middag hemma hos Emma där vi lagde mysmiddag för två. Väldigt romantiskt kvällen till ära. Efter massa mums mat begav vi oss till Chaplins och hade det himlans trevligt... tror till och med vi hade det så trevligt att vi friade till varandra. Haha!

Vaknade i morse till löftet om våfflor gjorda av Emma. Väldigt bra start på dagen vart det. Möte vid 11 upp delar av volleybolllaget och vi åkte till Eskilstunna där det var match att spela. Resultatet var som förutspåt, men så blir det om man möter ett spöklag.

Här kommer min första någonsin dagens outfit

Jacka H&M
Klänning Ginatricot
Strumbyxor H&M
Skor DinSko
Halsduk H&M
Örhängen H&M
Armband marknad

Träningsnörd

Låt mig bara säga att på måndag om två veckor då smäller det. Ska bli sjukt skoj att få se hur långt man faktiskt har kommit. Ah jag flyger på endorfin igen.

För övrigt har jag kommit fram till att nu jävlar är det dags att bli vältränad för satan i gatan vad man blir pigg och alert av träning. Denna vecka har jag i stort tränat varje dag och varierat dessutom. Målet är att träna två pass per dag och om jag får som jag vill så kommer programmet att se ut som följande
Måndagar: Springa på morgonen och volleyboll 1½ timme på kvällen
Tisdagar: Promenad i snabb takt under min 3 timmars håla (ev typ spinning någonstans) och sedan lite styrka på kvällen.
Onsdagar: Styrka och balans träning på morgonen och sedan simning på kvällen med Sarah och Malin
Torsdagar: Springa innan skolan och sedan volleyboll
Fredagar: Yoga på morgonen innan skolan och sedan volleyboll de veckor som det är möjligt.
Lördagar & söndgar: ena dagen match den andra springa

Det bästa med programet ovan är att jag kan anpassa det så i början springer jag kortare och gör färre upprepningar osv men sedan kommer jag kunna öka på så att det alltid blir en utmanning. Dessutom om jag väljer att träna mycket behöver jag inte ha så dåligt samvete för vad jag äter. Denna gång kommer jag hålla det för jag har aldrig i mitt liv vart så motiverad till träning som jag är nu mina kära vänner. Gah vad kul det ska bli och vilka resltat det kommer att ge!

Moments of joy

Dessa små glädje ämnen i vardagen är det som gör livet värt att leva om man lyckad upptäcka dem. Den senaste tiden har jag verkligen försökt tänka att jag ska lokalisera dem och sedan njuta av dem. Det är inte alltid så lätt som man kan tro även om man letar med kompas och lykta. Idag fann jag ett av dessa lyckoämmen och satan i gatan vad jag blev lycklig. Det var ett litet, litet mail med några rader som kan komma att förändra min framtid för gott, en förändring som kommer förbättra min karriär till tusen gånger bättre. Om mailets innehåll ska bli sant blir det till att träna stenhårt i några månader nu, med stenhårt menar jag hårdare än jag någonsin gjort förut. Till och med hårdare än när jag var som mest vältränad under min fotbollskarriär! Jag flyger fortfarande på endorfin även om det bara var ett kanske-mail.


Mardröm

När man är hundägare till en långhårig ras då hatar du dagar som denna (ja man hatar faktiskt hela december, januari och februari). För en dag som denna när snön smällt till härligt slask och gruskornen ligger och flytter i slasken då vill man bara raka sin hund innan man går ut. För om man inte gör det måste man efter man vart ute på promenad duscha den långhåriga hunden. Det tar dit, det är jobbigt för ryggen och onödigt för man måste göra det typ 7 gånger per dag!

Suck!

Linnéa update från jakan!

Linnéa här kommer en snabb update om vad du missar här hemma.... eftersom att du klagar om jag glömmer informera om allt viktigt som händer, viktigt info nedanför hihu!

En stor nyhet är att Benke numer prydder mjölkpaketet... Lite roligare (och eh trevligare) att kolla på en någon efterbilven bonde, haha!


Sedan idag upptäckte jag att den där sunkiga affären som är precis ovanför rulltrappan mot centrum nu är stängd och där inne renoveras lokalen till en Waynes Coffee. Lilla Jakan ska bli kaffekulturellt! Jag är ärligt talad lite stolt över våran förort.


Sedan händer inte så mycket mer än att mitt IDpuder tog slut och att jag gått tillbaka till flytande foundation...

Greatings from Sweden!


Det som händer när man sover...

Så fort man missar några dagar för att man är sjuk känns det som om man missar en hel massa! Även om jag är lycklig över att vara ledig två dagar i veckan kommer det bli svårt som bara den för då missar man två dagars happening! Vilka problem man kan ha...


En liten, liten kyrka

Blev just lite paff när jag såg denna bild på Milanos domkyrka. Kolla hur himla stor kyrkan är jämfört med människorna!!!

Jag som är lite svag för arkitektur kan bara säga att om jag någon gång får se den i verklighet kommer jag troligen svimma av förtjusning!

Perfektionism

Jag är en perfektionist och satan vad det tär på ens självförtroende. Jag har länge undrat hur länge jag kommer stå ut med dessa tankar... Har ännu inte fått svar på frågan, men är det bra eller dåligt?

Jag pressar mig hela tiden till att vara något jag egentligen inte är... för jag är långt ifrån perfekt ska ni veta mina vänner (för er ovänner som undrar så är jag perfekt så det så). Än så länge är det inte värre än att jag fäller en tår eller två när min bubbla spricker, men för varje gång bubblan spricker så smärtar den lilla tåren, som ringlar sig ner för kinden, väldigt mycket mer än tåren innan. Hur många tårar måste man genomlida för att kunna läka? Kan jag inte bara få leva lyckligt i alla mina många, många återstående år? Kan jag inte få leva lyckligt utan en massa tankar som säger att det inte är perfekt, eller är det för mycket begärt?

Ibland önskar jag att bara att jag kan få gråta ut i någons famn över allt som inte är perfekt i mitt liv.  En famn som tillhör en vän som alltid finns hos mig oavsätt vad som har hänt eller vad som kommer hända det kommande dagarn, veckorna, månaderna eller åren. När varenda tår är gråten borde jag kunna läka och äntligen bli mitt rätta jag... Den dagen kommer komma det vet jag, men jag vet inte om jag orkar vänta eller om jag kommer hinna rymma till fjärran länder och nya äventyr!

Rusningstrafik i stockholm, ett helvet!

Det finns mycket som får en att klaga på pendeltågen och andra kollektivatransportmedel i rusningstrafik. Man klagar lätt till sin vän och sedan är man glad när man kommit fram. Så är det de flesta morgonar, men idag, idag var det droppen. Jag har helt ärligt aldrig velat att en tågchaufför skulle bli sparkad och avkastad från tåget så mycket som jag ville imorse. Jag var beredd att själv ta över tåget bara för att slippa henne!

Tåget rullar två minuter försent in på perrongen i jakobsberg. två minuter är ingeting något de flesta kan leva med. När dörrarna sedan öppnas hör man henne skrika i högtalarna släpp förbi utpasserande. om man bortser från att hon skrek var det inget jobbigt. Sedan när de flesta kommit på skriker hon det finns platser i mitten, om ni vill med det här tåget måste ni röra er mot mitten. Pause på 5 sekunder. Skriker återigen om platser i mitten. Pause 2 sekunder. Skriker ut se upp för dörrarna ja nu stänger jag dem. Dörrarna stängs och tåget rullar till barkarby... fast det rullade för långt så hon var tvungen att backa det jävla tåget, information om detta skriks ut. När hon sedan skrikandes mantrar samma sak som på stationen i jakobsberg vill man bara rycka tungen ur mun på henne, för hennes röst var förfärligt ljus och gäll. Dessutom är högtalarna där så man inte ska skrika utan så att man i lätt ton kan meddela passagerarna om akut information. Samma skrikandes på spånga station, samma sak på sundbybergstation. Tack och lov gick jag av vid sundbyberg så jag hann bara höra det hela 4 gånger. Väl framme var tåget inte bara 2 minuter sent utan det jävla tåget var 10 min sent. En sträcka som tar 10 min att åka blev alltså dubbelt så lång. Jag hade bråttom till jobbet precis som många andra men nej hennes jävla behov att skrika kom före alla passagerares behov av att komma i tid!

Snälla sl om tågen inte kan gå i tid kan ni väl iaf lära era förare hur man beteer sig när man kör tåg i rusningstrafiken! För tro mig det gör inte oss stackars passagerar gott att behöva lyssna på förarnas skrikandes stämmor!

Är jag Malin 18 eller Agda 87?

Just nu känner jag mig i alla fall som en Agda 87 måste jag ju erkänna. Vilken verk och stelhet jag lider av i rygg och ben. Spelade nyss (med nyss syftar jag på för några timmar sedan) match, det gick bra att spela och kroppen kändes piggare än den gjort på länge (lidigt av en kota som fastnade lite fel) och det kändes bra. Kom sedan hem och kroppen började bli kall och helt plötsligt var jag Agda 87! Jag kan inte röra på mig utan att jag ser ut som en vandrande pinne och låter som en äldre herre som jämrar sig över smärtor från andra världs kriget. Jösses jag måste göra ngt åt detta! Kroppen inse jag är 18 och inte 87! Haha!

RSS 2.0