Mys fredag

Sitter hemma då jag är ledig idag, ibland är det skönt att veta att man är en duktigt elev så att man slipper göra omprov och alltså blir ledig från lektionen.

Dagen idag har ägnats till att vakna, det tog ett bra tag ska ni veta, haha jag har verkligen mycket somn att ta igen från någonstans. Har även plugga projektarbete, det går faktiskt framåt rejällt och jag tror verkligen jag är en av dem som jobbar bäst under stress för utan stress kan jag inte alls koncentrera mig. Fast stress i rätt mängder vill säga, för mycket stress = fel i systemet. Har även hunnit kolla på några avnsitt av SATC och till det ätit god lunch bestående av kyckling och nudlar. Känns som om dagen hitills iaf vart riktigt lyckad.

Nej nu ska vi kolla på ett till avsnitt och sedan plugga lite mer.

Puss

Så roar sig Sarah och jag!



Jag satte mig på ngt hårt... aj! Kenth!!! Jag sitter fast i dina nitar! - Sarah!

Sysslar med just nu..

När man är i skolan och är hungrig så går man till konsum. Dagen till ära blev det jordgubbsyoghurt och ciabatta, haha standard.


Sitter och försöker plugga projektarbete. Dock är det svårt när ljudet i bakgrunden dånar, men är social med alla runt omkring och dessutom har internet. Det går iaf lite framåt och om inte annat har jag letat fram en massa länkar. Tänkte sitta i helgen och får se sen hur det blir, om jag klarar deadlinen eller inte.


Dalarösporthall, mitt liv och mitt allt...

... Haha så har det iaf vart denna helg känns det som. Igår så spelade som sagt jag och stockholms vingar match i dalarösporthall emot just Dalarö. Gick inte riktigt vägen, men vi är på väg att bli riktigt , riktigt bra! Idag så var det åter igen volleyboll i Dalarösporthall från kl 9 till kl 16. Tack och lov var jag bara åskådare idag då lillasyster och hennes lag spelade. För dem gick det mycket bättre och det vann alla utom en match (dem spelade turnering). I höst lär det bli ännu en ny helg som är tillägnad Dalarösporthall, men fram tills dess säger jag på återseende!  

Lördag i alla ära

Dagen har spänderats först i skolan på öppet hus. Inte alls lika kul som att jobba på en riktigt mässa (nej inte typ gymnasiemässan, utan en riktigt mässa), men det är samtidigt lite av den känslan. En känsla jag saknar och skulle vilja knarka i på tok för stora mängder, ja den känslan är obeskrivbart härlig. Efter ett antal roliga samtal med diverse lärare så blev det till att skynda mot centralen där jag införskaffade föda och möte upp mitt kära volleyboll lag för att spela match på Dalarö. Spelade match, som passare (inte min vanliga position) och jag tycker vi var duktiga, dock förlorade vi med tre-ett. Körde (som i att jag körde) hem därifrån och var otrligt stolt över mig själv. Det är numer så himla kul att köra och det går så bra! Hemma så väntade maten på mig. Rullade efter middag in mot staden där Sarah väntade på mig och det blev några bitter-drinkar*.

Puss

*Bitter-drinkar: Sådana drinkar som intas medan man bittert berättar om sitt bittra liv, eller bittert kommenterar sin omgivning. Man känner sig alltid mycket gladare efter att man fått spy ut lite bitterhet. Haha!


Kärlek vid första ögonkast

Alltså ibland säger det bara klick. Idag på väg in till staden upplevde jag ett sådan moment (vad det nu blir på svenska). Jag går in på tåget tar en ledig, passande plats, mittemot en tjej som ser ut att vara i min ålder. Jag lyssnar på min musik, hon lyssnar på sin. Efter ett tag, precis när tåget börjar rulla alltså, påkallar hon min uppmärksamhet och vi tar båda ur lurarna ur öronen. Hon berömmer och frågar om mina strumpbyxor. Hon är för övrigt typ den 5 random tjejen som gör det, det var ett väldigt bra inköp alltså. Vi sätter i lurarna och efter ett tag när det sedan stiger på några i barkarby, som håller en ljudnivå som är högre än en jetmotors, slinter det för oss båda. Båda börjar vi skratta och fnittra och detta leder till ett utav det roligare och mer givande samtalen jag haft på länge. Det var kärlek vid första ögonkast, som sedan gjorde min tågresa mycket roligare än med bara det högljuda tjejerna i bakgrunden till musiken i mina lurar. Det är sådant som får en att bli snäppet lyckligare som människa. Även om vi aldrig mer kommer ses så kommer hon förbli  tjejen som på tåget som vågade ta kontakt!



Jag lovar mig själv att i fortsättningen bli en bättre och trevligare människa som vågar ta kontakt med folk jag vill berömma framöver. Lova mig att ni också gör det? Livet är trots allt för kort för att inte göra det!

20090123

Idag har jag vart inne i city med Emma. Vi kollade i affärer, pratade om allt, åt goda smörgåsar samt urgoda muffins. Dagen har alltså vart helt fantsatisk och jag njöt verkligen av att ta det lugnt och bara vara för en dag. Fast allt avbröts av ett jävla samtal. Fan också måste fixa det på måndag! 

Ibland gör skolan mig lycklig

Detta är mitt schema fram tills studenten. Jag blir så lycklig och glad över att jag faktiskt läste så himla mycket kurser i tvåan, ibland gör man bra val som lägger till en massa saker. Hihi!



Gah som jag och Emma diskuterade det är med skräck blandat förtjusning som man kollar på sitt nya schema... denna gång blev det ganska bra, men kul att börja alla veckor med en lektion kl 8. Men jag är nöjd!

Det där suget...

... efter en riktigt härlig hemma fest kom idag när jag satt på bussen på väg hemåt. Det kom när jag satt i mina egna drömmar och sedan hörde det där speciella klirret från en otroligt tung sportbag som killen mittemot mig bar på. Leende spred sig över mina läppar och jag mindes tiden innan jag gick ut, ni vet när en lyckad hemma fest var vad man längtade efter hela veckan lång ...

Äntligen tid för andning

Som sagt har mina dagarn denna vecka inte vart lika lugna och sköna som VTFFdagar brukar vara. Jag har haft fullt upp med massa student grejer, jag har haft kompleteringen i geografi och jag har haft en Malin att fira. Blev alldels klar med det sista i geografin och kan nu äntligen ta ett djupt andetag... fast jag ska ju med tåget som går om en 20 min och jag har inte klätt på mig eller ätit, så det där djupa andetaget ska jag nog ta på tåget istället.

Puss

Som sagt gott om tid, vad är det?

Gah där försvann tiden ytterligare lite. Dagen har bestått av att göra ingenting speciellt med Sarah... och det tog tid! Nu måste jag iaf göra geografin som jag nu skjuiti upp på i ett år, tack för tålamodet Jenny! Inte nog med att det är på agendan, utan jag ska även ha träning vid 18.00 samt hjälpa Anna med hennes skolprojekt. Gah jobbigt att jag inte kommer hem tillräckligt tidigt för att kunna göra arbetet då....

Önska mig lycka till i massor, kommer behövas.

Vem har tid att andas?

Alla som inte säger att tiden verkligen springer i väg från en denna vecka är lyckliga människor just nu. Själv sitter jag nu ätnligen ner hemma och kommer väl göra det i typ en timme till sedan beger jag mig in mot city.
    Dagen hitills har bestått av skola i form av italiano lektion, ganska rolig faktiskt (vilket beror på att jag och kära Sussi satt och ropade ut roliga ord). Sedan blev det en snabb men trevlig lunch med Sussi för att jag sedan skulle hem och övningsköra med farfar. Det är vad jag pysslat med fram tills nu. Gick jättebra och var skoj, först körde vi landsväg/bostadsområdsväg till Bålsta och svängde sen ut på motorvägen som åter tog oss till Jakobsberg. Avslutade det hela med att fikparkera, var första gången jag gjorde det, men det funkade väldigt bra.  

Om en timme åker jag som sagt in till city då jag ska shoppa med mamma och syster. Ska bli mysigt, dock hinner jag bara göra det i en timme innan jag ska möta Sarah och Malin för att hitta till studentmötet. Haha lovar att vi kommer komma sent efter en kvarts virrande. Efter det tänkte vi ät lite och sedan blir det till att festa då Malin fyller 19 år imorgon! Kommer bli så roligt! Sedan någon gång i natt kommer jag och Sarah sedan hem hit och däckar...

Nej måste nu komma på vad tusan jag ska ha på mig ikväll.... kommer väl ta ett tag, suck!

Pus

Duktiga Malin del 2

Gahaha fick på tåget hem ett fixa träningspass ryck. Så har sedan jag kom hem i stortsätt bara suttit och skrivit ner övningar. Bestämde mig för ett tag sedan för att jag ska vara riktigt organiserad när det gäller träningen och har därför fixat fram både block och pärm, numer, märkta med fysträning. Övningarna som jag skriver nu ska iaf få bli mitt inspirations dokument där ifrån jag hämtar olika övningar beroende på vad jag väljer för tema till träningarna. Känner mig superduktigt! 

Puss 

*Jag har ringt alla de samtal jag skrev om tidigare dessvärre var det inga som svara så intersport och simhallen blir det utflykt till och det tredje samtalet får jag ta imorgon.*


Duktiga Malin

Ja då sitter jag nu i skolan efter en lång och snöfylld statspromenad. Kunde snön inte följt med de som åkte till Romme?? Fuskade iaf inget alls på promenaden och vi svarade självklart rätt på alla frågot (ehe??).
   Väl tillbaka i skolan träffade jag på Fröken Fredrik och satt i typ en timme och pratade Skol IF, resultatet blev iaf att jag ska komma tillbaka på måndag och då ska vi prata ännu mer om det kommande året.
    Fick även rätt nummer till han som tog mina nycklar till kavrnholmen, så ska ringa och begära tillbaka dem. Har även två andra nummer som jag ska ringa, ett till intersport angående tränningsoverallerna och det andra numret är till Sollentunna Sim&sporthall. Ska ringa till det sist nämnda då tjejerna vill att vi ska spinna med laget, så ska kolla upp om det är möjligt. När jag gjort det har jag, tycker jag, vart otroligt duktigt!

Puss

Liten läslus

Alltså jag förstår inte hur jag under vissa perioder inte läser några böcker alls för att sedan under vissa perioder sluka böcker till frukost, lunch och middag. Jag kom just in i en sluka-böcker-period och läste igår två av Dennis Rudbergs böcker. Hon är för övrigt min svenska favorit författare inom genren, jag är sämst på det där med att katogrisera genren men den hon skrive är riktigt bra. Det bästa är att hon kopplar ihop alla hennes böcker så att personerna från första boken fortfarande är med, trots att alla historier är fristående. Så himla bra författarskap. Hennes böcker höll mig iaf upp till 5 imorse och jag hade planerat att gå och lägga mig tidigt! 

Några böcker jag rekomenderar alla att läsa
Omslagsbild: ISBN 9789170549939, O.s.a.Omslagsbild: ISBN 9789170549267, VäninnanOmslagsbild: ISBN 9789100110796, Åse

Jag är en tönt (pluggis även kallad)

Känner mig extremt duktigt. Sedan jag sist skrev har jag lagt en massa tid till att sitta och plugga. Jag är nu helt klar med Psykologin, vilket ger mig (är 99% säker på det) ett MVG i slutbetyg. Tekniken är snart klar, bara lite mera (onödig) text som ska in, när den är inne är ännu ett MVG säkrat. Sedan pratade Maria med mig om mitt svenska betyg och det lutade mot ett MVG i slutbetyg, det är ett betyg jag är extremt stolt över för jag har alltid haft svårt med den skriftliga delen i svenskan.
        Det som alltså är kvar nu för min del är geografin, men om jag bara lägger lite kvalitetstid på den kommer jag att klara det enkelt känner jag, och då är ännu ett MVG säkrat. Känner mig väldigt duktigt har trots den sega starten på terminen/skolåret lyckats kämpa mig till alla de MVG jag sagt att jag ska ta. Det känns nästan sjukligt bra! Känner mig för första gången på länge nöjd igen med min insatts.

Igår hade jag även "kvartsamtal" på volleybollen. Det kändes jättebra att få sitta och prata med Anna om mål och vad jag ska fokusera på under kommande träningar. Jag har bestämt mig för att jag ska satsa på volleybollen framöver och Anna sa att jag tack och lov inte är för sent ute för att satsa utan att jag fortfarande har åldern inne. Så framöver blir det mycket träning, dels har jag bestämt mig för att det är dags att bli vältränad igen så mkt fysträning och dels så kommer jag öva teknik så fort jag har lite tid över.

Livet är bara för underbart ibland, entligen flyter allt på i min väg!!

Puss

Skolarbete tills jag kvävs...

När det inte går att skjuta upp pluggande längre ja då vet man att det snart är VTFF. Sitter just nu med en massa plugg som allt ska vara klart så snabbt som möjligt... de flesta arbeten är sådana som borde ha gjorts för länge sedan men som man skjutit upp in i det sista.

Vad jag kämpar med just nu:
- Bearbetning av psykolgi uppsats om utvecklingsteori
- Mini uppgift om kriser, psykolgi
- Svara på frågor om perception, psykologi
- Bearbetning av geografi uppsats om befolkning
- Svara på jättelånga, krångliga frågor om lokalisering av ett företag, geografi
- TMS uppsatsen Mitt liv om 10 år
- Projektarbete; läsa och bearbeta text och info
- Ett antal italienska verb som jag bör kunna utan och innan

Allt hade vart väldans mycket enklare om jag dessutom kommit åt min skolamail där de flesta av ovannämnda arbeten finns påbörjade... Men nej självklart ska det inte funka!?!

Det är bara otänkbart för mig...

... att någon skulle komma och dra i en när man sitter och kissar. Det är absurt, men ändå så kan folk som har hund inte förstå liknelsen att om det drar i kopplet på hunden när den står och kissar är det som om någon drar i dem när de själva är på toa... Blir så irriterad på folk som inte kan behandla djur med respekt! Jag är inte värsta djurvännen som ägnar mitt liv åt djurens rätt i samhället eller liknande, men hallå det finns vissa saker man bara inte gör!

...

Att sjunka lågt är vad många tydligen gör så här i början av året. Larvigt att man inte ens kan prata om de val man valt att göra, larvigt att man i skydd av internet gömmer sig och sina åsikter, larvigt att inte säga ngt! Jag tänker inte sjunka lika lågt jag är så mkt bättre än att gömma mig bakom ett jävla tangentbord.

Elakhet

Mentor i elakhet sökes...

Posetivitist, javisst!

Insåg just hur jävla förbannad jag är. Jag har ta mig fan inte gjort ett skit för att förtjäna det jag får av dig. Kom inte och kalla mig dålig för då ska du få höra vad jag verkligen tycker om dig och denna gång den oavkortade versionen! F'ck you!

Dagen har gått bra och jag gillar verkligen mina och Sarahs dra om kring på stan utan mål promenader. Eller vi brukar ha mål, men vi brukar missa dem. Haha! Denna gång blev vi störda precis innan mållinjen där jag fick ett viktig samtal. Ett samtal som började så bra och som slutade så desperat. Hmm, men men detta betyder tack och lov bara flera möjligheter till att skippa lektioner. Se livet från den ljusa sidan liksom. Samtalet har även lät till att Sarah nu har suttit och rensat sin blogg från en masa gamla inlägg! Haha!

Nej detta tangentbord är jobbigt att skriva med så höres senare när jag invigt mina balettshorts!

Puss

Fortfarande sjuk

Dagen har bestått av att sova, sova och sova. Vädligt intressant, NOT! Idag skulle jag ha tränat volleyboll hela dagen lång, men eftersom att jag är sjuk så blev de inte av. Jag hade sätt fram emot det jättemycket, så det är lite tråkigt. Nu kommer jag inte ha tränat ngt alls innan vår första match som är nästa helg. Hur ska det gå??

Planen för kvällen var släktmiddag hemma hos mormor och morfar. Men det sprack ju också, så de nya planerna är SATC, film, ben&jerrys och kina mat. Inte så fel iofs!


feber

Alltså finns det något som jag verkligen helt och fullständigt hatar är det feber! Feber får en att ena stunden frysa som om man var på grönland och andra sekunden får den en att svettas som en gris! Suck har 40 gradig feber och har haft sedan igår morse. Har sovit mer än halva dygnet. Ja så kulkan man aha det sista dagarna på lovet.

(O)favorit i repris

Då var det tydligen dags igen. Jullovet börja med förkylningen från helevetet och avslutas på samma sätt. Jag är glad över att jag var frisk över jul och nyår, men hallå varför var jag tvungen att bli sjuk igen? Som alltid är min smärttröskel låg och jag en mes så jag är extra känslig för huvudvärk, feber, yrsel, ostabilitet i hela kroppen och hosta med blodsmak. Jag är alltså världens gnällspik, ja gissa om min familj är glad!?!

Dagens posetiva är ju att jag fått låna första delen ev Emmas SATCbox. Har kollat på hela första säsongen och är inne på andra. Så underbar, me love!

Nej nu ska jag tydligen äta middag...

Puss

Dagarna går och dagarna kommer

Nu är då 2008 slut och jösses vad mycket som hänt med mig och runt omkring mig.

Året böjade i de djupa skogarna i dalarna där jag som brunett började året med min familj. Jag var sur över att jag behövde vara där borta. Men det gick väl över ganska snabbt efter lite skidåkning och god mat. Januari började med massa avfärgnigar för att bli blond igen efter min mörkaperiod. Fast hann med alla nyanser av morot innan jag blev helt klar. I slutet av januari drog jag, Joanna och Malin upp till Åre och lekte i snön. Så mkt snö så lite tid! Haha vi lekte som små barn i snön och hade det hur roligt som helst.

I februari var det mesta vardag, men självklart med ett antal guldklimpar. Som alla hjärtansdag med flickorna på den mongoliska bbq:en och besöket på dagiset i Upplands Väsby där vi fick oss en massa goa skratt när vi interjuvade barn. Det var även i februari som jag anställdes på McDonalds och jobbade min första och ända dag där. Det var så att säga inget jobb för mig, haha jag var sämst på det där med att hälla upp pommes. Haha!

Mars månad bjöd på en massa. Dels så var jag "gubbvakt" åt en gammal farbror på östermalm då hans familj var lite oroliga en kväll då alla skulle bort på kalas, inte mig emot med tanke på lönen. Dels var det under påskhelgen som jag hade tjejmiddagen som sent kommer glömmas.

April var då italienska gruppen reste till Pisa i Italien på en unerbar resa. En resa som bjöd på massor av mat, bl a "pastapruttar". Shopping på diverse ställen. Nya härliga sidor av folk, haha bl a Anna och Jesper sjungandes på en mörk gata i pisanatten.

Maj, månaden då familjen Andersson åter igen försökte sig på att resa tillsammans igen. Gick väldigt bra och resan till Paris var super mysigt trots att parisarna var tokiga och gick i jacka och långbyxor i 20-25 gradig värme.

Under juni var den månad då jag ägnade väldigt mkt av min lediga tid med Sainey. Vi ar ute i de gröna sköna, med pickkorgen i högst högg.  I hennes soffa och i min soffa med en massa filmer framför oss. Ja vi slappade oss genom dagarna och det var mysigt och trevligt. Jobbade i slutet av månaden när skolan äntligen fått sitt slut... och jag som aldrig trodde att jag skulle ta mig till skolavslutningen utan hjärtattack.

I juli lämnade Linnéa mig för sitt äventyr i USA. Jag jobbade och spenderade mycket av min tid med familjen och hade det väldigt bra. Det var under denna månad jag blev människa igen...

Augusti var månaden då mitt sista år på gymnasiet tog sin start och den började med att jag blev sjukskriven. Kommer fortfarande ihåg hur olycklig jag blev när läkaren sa du får inte gå i skolan förens om en vecka! Men det blev ju bättre och jag fyllde myndig till på köpet. Firade med cocktailparty och utgång. Utgången som började i augusti och slutade i september var den då Sarah och Malin skulle få mig under bordet... Alla vet vi ju att även dem hamnde där.

September var skoltrötthetens start månad. Depp ang framtidsdrömmar och annat fick mig att tappa suget. Tack och lov drog volleybollen igång på riktigt denna månad. Hårdträning och cup och min månad var som gjord trots det dalande modet i skolan.

Oktober var månaden då vägarna i sthlm för första gången fick uppleva Malin som förare, min första körlektion togs ut och alla var överlyckliga över att jag överlevt. Det var även denna månad de berömda uttrycken MalinMalin och SarahSarah myntades och jsom ag nu är förbjuden att använda. Varförär jag det nu igen? Kan det beror på att jag sa fel namn? Haha!

November månaden som gick upp och som gick ner. Fick nördstämpel av mig själv och omgivning när jag frivlligt gick på kurs. Men kul hade jag trots allt. Insåg vad smärta var. Firade halloween på bästa tänk bara sätt, som en möhippa helt enkelt. Insåg att vad som är på ytan är långt i från vad som finns djupt där nere.

I december var det mycket jobb som gällde, både i skolan och på sweco. Belönades med en julfest med jobbet som jag sent kommer glömma för den var så trevlig och kul. Sedan var det såklart julfirande i dagarna tre med familjen för att sedan avslutas med lite mera jobb. Det sista timmarna på året spänderades med Sarah, Emma och Sussi. Till en början på middag, sedan på huset och till sist på lidingö.

Det var mitt 2008 no more no less!

Puss


RSS 2.0